Viltspårschampion nummer 4 i familjen

Pim (SE Sweet Enola’s Crazy LIttle Thing) tog med mig som chaufför och linhållare och de tre andra fyrfota i familjen på en söndagsutflykt. Vi for norr om Gävle till domare Yvonne Sundberg som nu sett alla mina hundar i viltspåret. Pim fixade sitt tredje förstapris på raken och kan nu lägga till sin första titel i sitt namn i form av SE VCH!

Första champinjonen i Fly x Yikeskullen!

 

Idag gick vi upp tidigt! Herkules hade bokat in sitt tredje öppenklasspår i vilt och Pim sitt andra. Båda småttingarna klarade av sina spår med bravur och Herkules (SE Crazy In Love) titulerar sig nu med SE VCH före sitt namn. Ägare: Katrin Rainsson

Pim (Se Crazy Little Thing) har bokat in ett tredje spår för veckopengen, vi återkommer med resultat.

Pim and me after she took her second first prize in blood tracking

Nya marker 

Idag tog Stormatte oss till nya promenadstråk i Björnome. Ruskigt fint och fina stora vattenhål att svalka tassar och dricka ur längst vägen! 

När vi kom hem for matte ensam ut i skogen och lade viltspår som skall ligga över natten. Uppskattad aktivitet att få gå dem innan matte åker och jobbar i morgon! 

Viltspår!

Vi har viltspårat några gånger och sett att både Pim och Herkules har ”näsa” för det så Herkules matte Katrin och jag bestämde oss för att testa om näsorna klarade av ett helt anlagsspår för domare Desirée Högman och det gjorde dem! De hade med tre dagar passerat åldersgränsen för att avlägga anlagsspår 🙂

Pimanlag

Både Pim (SE Crazy Little Thing) och Herkules (SE Crazy In Love) fick med beröm godkända spår och vi får nu träna vidare mot öppenklass!

Utställning för tre av småttingarna

Pim, Herkules och Alfonz fick chansen att visa upp sig för rasdomare Sara Nordin på inoff i Eskilstuna. Alla tre skötte sig superfint! Jag är så glad att Katrin och Roger ville följa med och visa sina välskötta valpar!

Pim knep BIR-valp, Alfonz BIM och Herkules kom strax efter Alfonz.

Dagen efter firade Pim genom att gräva om rabatten 🙂

 

Pims kritik

Pims kritik

Well... Gardening!

Well… Gardening!

Valparnas flytt

Då det är åtta veckor sedan är det kanske dags att visa att alla fyra grabbar verkligen flyttade och det till underbara nya hem!

Puppies one week old

SE VCH RLD N RLD F Ovenslope Cinderella (VA) x PLCH VDHCH DECH PLW-13 NORDCH FICH C.I.B. CPHW-11 SECH DKCH CACH (BIS) HIGH JACK BIG WHOOP HIC (VA)  puppies are one week old, they are gaining weight steady and Fly is taking really good care of them. They are really lively and I had to get help from Yezica to get theese photos 🙂

 

Besök av Gilla och Isak

Gilla som tillfälligt bor hos Petra och Gillas brorsa Isak med familj kom och hälsade på i helgen, mycket trevligt! Gilla, Yxi och Jac fick viltspåra och Isak fick hamna under klippmaskinen. Anar att unghundarna ansåg att de vann men Isak såg rätt nöjd ut även han!

Isakföre IsakstolEn före och en efterbild på fina grabben. Isak är halvsyskon med Fly, de delar pappa 🙂 Så soft grabb denna, han hittade glatt en solstol och parkerade sig där efter klippningen.

Fly’s mage växer

Fly’s mage växer, det är drygt tre veckor tills vi får se hennes och Yikes valpar och det längtar vi verkligen efter! Här nedan kan ni se när en ung Yikes genomför sitt vallanlagstest, jag tycker väldigt mycket om hans tänk i fårhagen, han vill mycket men har samtidigt ett lugn som gör att han inte stressar fåren.

Fly’s valpar från förra kullen har alla vallat utom en som inte haft tillgång till får än. Tre av valparna i den kullen tränar regelbundet vallning. De fem i den kullen som gjort vallanlagstest klarade det med bravur, i kullen finns bl.a två RLD N, en RLD F, tre gk anlagsspår vilt, flera förstapris i lydnadsklass ett samt gk resultat i rallyns nybörjarklass, två tikar har CK på utställning och de två som gjort MH fick 1a på skott med fina protokoll. Tre till i kullen är anmälda till BPH i höst.

Jag är väldigt nöjd med Fly’s första kull och jag tror att denna kull med Yikes skall bli minst lika arbetsvilliga och härliga träningskompisar som den första kullen.