Nyhetsblogg

Viltspårschampion nummer 4 i familjen

Pim (SE Sweet Enola’s Crazy LIttle Thing) tog med mig som chaufför och linhållare och de tre andra fyrfota i familjen på en söndagsutflykt. Vi for norr om Gävle till domare Yvonne Sundberg som nu sett alla mina hundar i viltspåret. Pim fixade sitt tredje förstapris på raken och kan nu lägga till sin första titel i sitt namn i form av SE VCH!

Första champinjonen i Fly x Yikeskullen!

 

Idag gick vi upp tidigt! Herkules hade bokat in sitt tredje öppenklasspår i vilt och Pim sitt andra. Båda småttingarna klarade av sina spår med bravur och Herkules (SE Crazy In Love) titulerar sig nu med SE VCH före sitt namn. Ägare: Katrin Rainsson

Pim (Se Crazy Little Thing) har bokat in ett tredje spår för veckopengen, vi återkommer med resultat.

Pim and me after she took her second first prize in blood tracking

Nya marker 

Idag tog Stormatte oss till nya promenadstråk i Björnome. Ruskigt fint och fina stora vattenhål att svalka tassar och dricka ur längst vägen! 

När vi kom hem for matte ensam ut i skogen och lade viltspår som skall ligga över natten. Uppskattad aktivitet att få gå dem innan matte åker och jobbar i morgon! 

Våren är här!

_20170429_194631

 

Det känns som vår i luften fast det snöar! Det är härligt när träningen ute kommer igång ordentligt och Pim kör på med sina viltspår tillsammans med sin kullbror Herkules. 🙂

Viltspår!

Vi har viltspårat några gånger och sett att både Pim och Herkules har ”näsa” för det så Herkules matte Katrin och jag bestämde oss för att testa om näsorna klarade av ett helt anlagsspår för domare Desirée Högman och det gjorde dem! De hade med tre dagar passerat åldersgränsen för att avlägga anlagsspår 🙂

Pimanlag

Både Pim (SE Crazy Little Thing) och Herkules (SE Crazy In Love) fick med beröm godkända spår och vi får nu träna vidare mot öppenklass!

Utställning för tre av småttingarna

Pim, Herkules och Alfonz fick chansen att visa upp sig för rasdomare Sara Nordin på inoff i Eskilstuna. Alla tre skötte sig superfint! Jag är så glad att Katrin och Roger ville följa med och visa sina välskötta valpar!

Pim knep BIR-valp, Alfonz BIM och Herkules kom strax efter Alfonz.

Dagen efter firade Pim genom att gräva om rabatten 🙂

 

Pims kritik
Pims kritik
Well... Gardening!
Well… Gardening!

Valparnas flytt

Då det är åtta veckor sedan är det kanske dags att visa att alla fyra grabbar verkligen flyttade och det till underbara nya hem!

Besök av Gilla och Isak

Gilla som tillfälligt bor hos Petra och Gillas brorsa Isak med familj kom och hälsade på i helgen, mycket trevligt! Gilla, Yxi och Jac fick viltspåra och Isak fick hamna under klippmaskinen. Anar att unghundarna ansåg att de vann men Isak såg rätt nöjd ut även han!

Isakföre IsakstolEn före och en efterbild på fina grabben. Isak är halvsyskon med Fly, de delar pappa 🙂 Så soft grabb denna, han hittade glatt en solstol och parkerade sig där efter klippningen.